Svečano obilježen Svjetski dan zdravlja

Nizom prigodnih aktivnosti danas je u JZU Dom zdravlja Živinice obilježen 7.april, datum koji se od 1950. godine obilježava kao Svjetski dan zdravlja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

U prijepodnevnim satima ispred objekta Ustanove izvedena je akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi te krvnog pritiska za građane naše Općine.

U poslijepodnevnim satima u prostorijama Centra za edukaciju održana je prigodna svečanost, kojoj su kao gosti prisustvovali i zvaničnici Općine Živinice.

Skupu se obratio direktor Ustanove, prim.doc.dr. Esed Omerkić, koji je prisutne upoznao sa činjenicom da je, po prvi put nakon nekoliko godina, Ustanova proteklu poslovnu godinu završila pozitivno. Takođe, potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora iz oblasti zdravstva stvorile su se pretpostavke za povećanje životnog standarda zdravstvenih radnika.

Ova svečana prilika je iskorištena i da se dodijele priznanja za Službu porodične medicine i Službu za laboratorijsku dijagnostiku, kao i da se dodijele certifikati za 29 timova porodične medicine koji su u decembru 2016. završili proces akreditacije od strane AKAZ-a FBiH.