Svečano pušten u rad novi RTG aparat

Dana 07.03. u prisustvu gradskih zvaničnika, kao i gostiju iz drugih zdravstvenih ustanova, u domu zdravlja Živinice je svečano pušten u rad novi digitalni RTG aparat, koji će značajno unaprijediti pružanje usluga građanima.

Aparat su svečano pustili u rad direktor Ustanove dr Hidajet Rahimić i gradonačelnik Began Muhić.

Nabavku RTG aparata u vrijednosti oko 230.000 KM finansirao je osnivač Ustanove, grad Živinice.

Donacija dijaliznog aparata

Danas je u prostorijama Centra za hemodijalizu svečano uručena donacija u vidu novog hemodijaliznog aparata od strane humanitarne organizacije iz UAE. Donaciju je u ime Doma zdravlja Živinice primio direktor, prim.doc.dr. Hidajet Rahimić, te se zahvalio donatorima i izrazio nadu da će se naša saradnja nastaviti u narednom periodu.

POZIVAMO RODITELJE SA DJECOM DA SE JAVE NA VAKCINACIJU

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i pojave povećanog broja oboljelih od morbila na području našeg grada, JZU DZ Živinice poziva roditelje djece da se jave u Službu zdravstvene zaštite predškolske djece radi provjere vakcinalnog statusa tj. vakcinisanja djeteta.
Napominjemo da Centar za imunizaciju radi svaki dan u centralnom objektu DZ Živinice od 7 do 15 sati.

Vrijedna donacija poljske ambasade

Krajem prošle godine Služba za zaštitu zdravlja predškolske djece dobila je od ambasade Republike Poljske donaciju u vidu ultrazvučnog aparata sa dvije sonde i 12-kanalnog EKG-a, ukupne vrijednosti 48.895,75 KM.

Donirana oprema bit će upotrijebljena u svrhu poboljšanja usluga koje se pružaju najmlađoj populaciji našeg Grada.

Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost ambasadi Republike Poljske na ovoj vrijednoj donaciji.

In memoriam: Primarijus dr Ismet Hajdarbegović, specijalista pedijatar (1952.- 2024.)

U dubokom poštovanju i sa tugom u srcu, ovaj tekst posvećujemo sjećanju na Prim. dr Ismeta Hajdarbegovića, specijalista pedijatar, našeg uposlenika u penziji koji je dana 07.01.2024. godine preminuo u svom porodičnom stanu, čije uspomene i doprinos ostaju da žive među nama.

Kratka biografija:

dr Ismet Hajdarbegović rođen je 11.10.1952. godine u Živinicama. Osnovnu školu završio je u Donjim Dubravama, a srednju medicinsku školu u Tuzli. 1971. upisuje Medicinski fakultet u Sarajevu na kojem diplomira 21. juna 1977. godine. Iste godine zapošljava se u Domu zdravlja Živinice na poslovima doktora medicine u službama medicine rada, opšte medicine i hitne medicinske pomoći.

1983. godine obavlja dužnost direktora Doma zdravlja.

Specijalizaciju iz pedijatrije obavlja od 1984. do 1988. godine na kliničkim centrima u Tuzli i Sarajevu, te 30.decembra 1988. godine polaganjem specijalističkog ispita stiče zvanje specijaliste pedijatra.

Čitavo vrijeme agresije na RBiH proveo je na radnom mjestu šefa Dječijeg dispanzera Doma zdravlja Živinice, te u općinskim strukturama kao član raznih komisija koje su imale za cilj organizaciju rada i života lokalne zajednice u ratnim uslovima.

Jula 1995. nakon pada zaštićene zone Srebrenica učestvuje u prihvatu i medicinskom zbrinjavanju  učesnika proboja na rejonu Nezuka.

Počasno zvanje primarijus stiče 2006. godine.

Pohađao je mnogobrojne kurseve iz ultrazvučne dijagnostike, od kojih se posebno ističe dijagnostika kukova kod novorođenčadi, čime je pravovremeno počelo liječenje  kod velikog broja najmlađih pacijenata sa područja Živinica, ali i Banovića, Kladnja, Kalesije, Lukavca…

Dobitnik je spomen plakete općine Živinice za doprinos u oblasti zdravstvene zaštite i organizacije zdravstva.

Svoj radni vijek u JZU Dom zdravlja Živinice završio je 11.oktobra 2017., na 65. rođendan.

Nažalost, skoro cijeli period nakon penzionisanja proveo je u borbi sa opakom bolešću. Preminuo je  07.01.2024. godine u svom stanu u Živinicama, okružen najbližom rodbinom.

Dr Ismet Hajdarbegović ostat će upamćen kao ljekar koji je čitav svoj radni vijek proveo pomažući svojim pacijentima te nesebično dijeleći svoje znanje i iskustvo sa mlađim kolegama.

Komemorativna sjednica će se održati dana 09.01.2024. godine u 11:00 sati u Centru za edukaciju Doma zdravlja Živinice.
Dženaza-namaz će se klanjati istog dana u haremu Islamskog centra u Živinicama u 14:30 sati, druga dženaza-namaz će se klanjati i ukop obaviti na mezarju Karaula Dubrave Donje u 15:00 sati.

Vrijedna donacija za hemodijalizni centar

U okviru projekta “Nabavka hemodijaliznih aparata za potrebe dijaliznih centara i bolnica u BiH”, Centar za hemodijalizu JZU Dom zdravlja Živinice dobio je novi hemodijalizni aparat. Projekat je realiziran u saradnji sa fondacijom En-Nedžat iz Kuvajta u okviru kojeg je obezbijeđeno 150 000 KM za nabavku deset hemodijaliznih aparata za dijalizne centre i bolnice u BiH.

JZU Dom zdravlja Živinice ovom prilikom izražava zahvalnost Fondaciji “En-Nedžat” iz Kuvajta koja je i ranije posredstvom Vakufske direkcije u BiH donirala aparate za hemodijalizu.

In memoriam: Sejfo Žabić (1961.-2023.)

S tugom i nevjericom smo juče primili vijest da nas je napustio i na bolji svijet preselio Sejfo Žabić, zaposlenik Službe za laboratorijsku dijagnostiku naše Ustanove.

Sejfo je rođen 05.10.1961. godine u Priluku, gdje je završio osnovnu školu. Srednju medicinsku školu završio je u Tuzli, a u našoj Ustanovi se zaposlio 2015. na poslovima laboratorijskog tehničara.

Svi ga pamtimo kao blagu i uvijek nasmiješenu osobu, koja je savjesno i predano obavljala svoj posao. Pored svog redovnog posla, rahmetli Sejfo se bavio i pisanjem, te je autor nekoliko romana.

Dženaza će se obaviti danas 30.10. sa polaskom ispred kuće merhuma u Priluku u 14 sati.

JAVNI OGLAS – LICITACIJA za prodaju kotlova na čvrsto gorivo, peći za centralno grijanje

JZU Dom zdravlja Živinice raspisuje Javni oglas za prodaju kotlova na čvrsto gorivo.
Oglas možete otvoriti na linku: http://dz-zivinice.ba/wp-content/uploads/2023/10/Javni-oglas-04.10.2023.pdf

Prvo mjesto za radnike DZ Živinice u Neumu

Proteklog vikenda na sportskim terenima hotela “Zenit” u Neumu, u organizaciji JZU Dom zdravlja Gradačac, održane su XX sportske igre radnika u zdravstvu sjeveroistočne BiH, pod nazivom Medicinijada.

Kao i svake godine, naši takmičari su postigli zapažene rezultate. Tako su osvojena prva mjesta u sljedećim disciplinama:

  • Mali nogomet
  • Rukomet (žene)
  • Povlačenje konopca (muškarci)

Takođe, osvojeno je drugo mjesto u šahu, te treća mjesta u sljedećim disciplinama:

  • prva pomoć
  • odbojka (muškarci)
  • stoni tenis

Zahvaljujući i tim i ostalim postignućima, ekipa JZU Dom zdravlja Živinice je osvojila 1.mjesto u ukupnom plasmanu.

Organizator sljedeće medicinijade je JZU Dom zdravlja Banovići.

Plan javnih nabavki za 2022.godinu

Plan javnih nabavki za 2022. godinu možete pronaći ovdje