Svečano otvoren Centar za mentalno zdravlje

U Domu zdravlja danas je presijecanjem vrpce svečano otvoren novoizgrađeni paviljon u kojem će se nalaziti Centar za mentalno zdravlje. Vrpcu su presjekli premijer Vlade TK dr Bahrija Umihanić, direktor Doma zdravlja Živinice dr Esed Omerkić i šefica Centra za mentalno zdravlje dr Ljubica Tadić.

cmz01

U svom obraćanju prisutnima nakon svečanog presjecanja vrpce premijer Umihanić je rekao kako je današnja pobjeda zaposlenih Doma zdravlja dobra poruka i pozitivan primjer, kako se i u ovako teškim vremenima može napraviti uspješan korak.

IMG_2989

Direktor JZU Dom zdravlja Živinice doc.dr Esed Omerkić se zahvalio radnicima, jer je isključivo njihovim odricanjem, bez ikakve podrške osnivača, došlo do povećanja površine Doma zdravlja, pa i izgradnje ovog dijela  u koji je uloženo vlastitih 250 hiljada KM.

IMG_2988

Prema riječima šefice Centra za mentalno zdravlje, dr Ljubice Tadić, ovaj centar će zapošljavati jednog psihijatra, dva psihologa, jednog socijalnog radnika i tri okupaciona terapeuta.

IMG_2991

“Naš tim je prošao više edukacija, kako bi se osposobio za pružanje usluga iz psihoterapije, okupacione terapije, kao i medikamentozne terapije. Pored toga akcenat stavljamo na prevenciju mentalnih poremećaja u zajednici, što je bitno s obzirom na stanje u kojem živimo”, rekla je dr Tadić.