In memoriam: Prim. dr Ismet Kutlovac (1952.-2019.)

Dana 04.septembra napustio nas je naš radni kolega, veliki čovjek i humanista prim.dr. Ismet Kutlovac, specijalista interne medicine, zaposlen u Centru za hemodijalizu naše Ustanove.

Dr Kutlovac je rođen 1952. godine u mjestu Žulj, opština Sokolac. Osnovno obrazovanje stiče u rodnom mjestu, a Srednju medicinsku školu završava u Sarajevu. Zvanje doktora medicine stekao je 1979. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Zapošljava se u domu zdravlja u Vlasenici, a 1988. završava specijalizaciju iz interne medicine.

Odmah po izbijanju agresije na RBiH uključuje se u Armiju RBiH, a u oružanim snagama ostaje aktivan i nakon završetka rata i stiče čin kapetana.

2004. godine zapošljava se u DZ Živinice, kao specijalista interne medicine u Centru za hemodijalizu, gdje ostaje sve do svoje prerane smrti.

Ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli u petak  06.09. u 12.30h, dženaza će se klanjati ispred Džindijske džamije u Tuzli u 13.45 h poslije džume-namaza, a ukop će se obaviti na mezarju Bukovčići.

Porodici i prijateljima upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća.