Oglas za prodaju rashodovane medicinske opreme – hematološki analizator

Oglas možete pogledati ovdje

Javni oglas za prodaju rashodovanih motornih vozila putem licitacije

Javni oglas za prodaju rashodovanih motornih vozila putem licitacije možete pogledati ovdje.

Delegacija SZO, ambasade Švicarske,FMZ i AKAZ-a u posjeti DZ Živinice

Predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije Boris Rebac i Mirza Palo, koordinatorica zdravstvenog programa Ambasade Švicarske u BiH Maja Zarić, savjetnica federalnog ministra zdravstva Dragana Galić i direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH Ahmed Novo dana 06.03. posjetili su Dom zdravlja Živinice.

Ono što su mogli vidjeti ‘iz prve ruke’ jeste da su osoblje i rukovodstvo naše Ustanove opredijeljeni za sigurnost i kvalitet usluga koje pružaju svojim korisnicima i spremni za akreditaciju timova porodične medicine u okviru projekta poboljšanje kvaliteta/akreditacije timova porodične/obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt). Projekat implementira ured SZO u BiH i financijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC). Facilitaciju, vanjsku ocjenu te u konačnici akreditaciju onih koji zadovolje visoke standarde sigurnosti i kvaliteta obavlja Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH AKAZ.

Dom zdravlja Živinice za akreditaciju kroz CVRAM priprema pet timova porodične/obiteljske medicine, a šefica Porodične medicine Dušanka Bećirović i koordinator kvaliteta Halid Mahmutbegović potvrđuju opredjeljenje ove ustanove za uvođenje najviših standarda.

“Naših pet timova je spremno, a uporedo s njima pripremamo i ostale timove za akreditaciju koji će zasigurno kroz proces lakše proći koristeći iskustva ovih timova. Imamo već akreditirani Centar za mentalno zdravlje,standardi sigurnosti i kvaliteta zahvaljujući našoj opredijeljenosti i saradnji s AKAZ-om za nas već odavno nisu nepoznanica. Sredine poput naše sa strane se nerijetko gledaju ‘s visoka’, a najbolji način na koji možemo pokazati i dokazati da smo jednako ili više vrijedni jeste kvalitet usluga koje pružamo, zadovoljni pacijenti i zadovoljni uposlenici”, kaže Halid Mahmutbegović.

Šefica Porodične medicine Dušanka Bećirović u DZ Živinice kaže da su dobra radna atmosfera i timski rad svih ono što krasi ovu Ustanovu i što se jednostavno uklapa u proces akreditacije koji sve to uokviruje.

“Mnogo pažnje poklanjamo organizaciji rada, radimo po sistemu porodične medicine, tačno se zna šta ko radi i za šta je u svakom momentu zadužen, nema ‘svaštarenja’ i što je jako bitno – fantastično komuniciramo”, prenijela je dio radne atmosfere Dušanka Bećirović.

Gošće i gosti iskazali su zadovoljstvo viđenim i dobili su odgovore na brojna pitanja iz funkcioniranja doma zdravlja, porodične medicine, kućnih posjeta i patronaže i drugih segmenata, i na terenu se uvjerili u pozitivne rezultate onoga što svi zajedno rade i ulažu kroz projekat.

“Svi skupa radimo i uradili smo mnogo toga, urađene su pripreme, edukacije, istraživanja i sve ostalo, i danas smo željeli doći i razgovarati s ljudima koji su ‘na prvoj liniji’, vidjeti kako sve to funkcioniše na terenu”, kazala je Maja Zarić, koordinatorica zdravstvenog programa Ambasade Švicarske u BiH.

(Izvor:akaz.ba)

Plan javnih nabavki za 2018. godinu

Plan javnih nabavki za 2018. godinu možete pogledati ovdje

“Dani kvaliteta u zdravstvu FBiH”- priznanja za naše menadžere

Dodjelom priznanja i pohvala zaslužnim institucijama i pojedincima za ovu godinu, te akreditacija i sertifikacija zdravstvenim ustanovama završeni su peti “Dani kvaliteta u zdravstvu FBiH”, koji su održani u Sarajevu 14. i 15. decembra u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ).

Priznanje ‘Šampion kvaliteta” za ovu godinu pripalo je dr.sci. Halidu Mahmutbegoviću. Priznanje se dodjeljuje za doprinos u procesu uspostavljanja sistema sigurnosti i kvaliteta u FBiH, a istaknut je doprinos dr. Mahmutbegovića u ulozi facilitatora u velikom broju zdravstvenih ustanova.

Priznanje za izvrsnost u kategoriji ‘Menadžer ustanove’ dobili su direktor Doma zdravlja Živinice dr. Esed Omerkić, i direktor Doma zdravlja Banovići dr. Izet Hasanović.

Ovom prilikom čestitamo našim laureatima, sa željom da i u narednoj godini nastave sa istim uspjesima!

Izvještaj o realizaciji ugovora/okvirnih sporazuma za javne nabavke za 2017. godinu

Izvještaj možete preuzeti ovdje

Domu zdravlja dodijeljena zlatna spomen-plaketa općine Živinice

U okviru obilježavanja 19.juna, dana općine Živinice, danas je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća  našoj Ustanovi dodijeljena zlatna spomen-plaketa.

Više…

Medicinijada 2017

Maj je već tradicionalno mjesec u kojem se održavaju sportski susreti zdravstvenih radnika sjeveroistočne Bosne. Po deveti put ovi susreti su se održali na terenima hotela “Zenit” u Neumu, a ovogodišnji organizator je bila naša Ustanova, uz pokroviteljstvo općine Živinice i općinskog načelnika Samira Kamenjakovića.

Više…

Inovacija za zdravije djetinjstvo

Posljednjih godina na području naše Općine primjetan je povećan broj oboljelih od respiratornih oboljenja, pri čemu najveći procenat zauzimaju djeca. U zimskom periodu problemi sa disajnim putevima su učestaliji, a svi oni koji imaju taj problem sve češće se oslanjaju na inhalatornu terapiju. Više…

Svečano obilježen Svjetski dan zdravlja

Nizom prigodnih aktivnosti danas je u JZU Dom zdravlja Živinice obilježen 7.april, datum koji se od 1950. godine obilježava kao Svjetski dan zdravlja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Više…